format_quote Press Release

Data Changes Everything: zakelijke impact Big Data Analytics staat centraal bij Teradata PARTNERS Conference 2016

Share
July 26, 2016 | Amsterdam

Data Changes Everything: zakelijke impact Big Data Analytics staat centraal bij Teradata PARTNERS Conference 2016

 

Amsterdam, 26 juli 2016 – Teradata,(NYSE: TDC), leverancier van big data analytics-toepassingen, bereidt zich voor op de Teradata PARTNERS Conference 2016, die op 10 september van start gaat in het Georgia World Congress Center. Dit jaarlijkse evenement, dat voor de 31e keer wordt gehouden, is de belangrijkste data- en analytics-conferentie die door en voor klanten van Teradata wordt georganiseerd. De conferentie duurt van 10 tot en met 15 september.

Het programma bestaat dit jaar uit meer dan 200 zakelijke en technische sessies, met een algemeen programma en keynote presentaties op maandag en woensdag. Ook is er een exclusief C-suite Executive Forum, georganiseerd door Forbes, en een exposantenhal waar toonaangevende oplossingen en technologieën van Teradata en haar partners worden getoond. Verder zijn er recepties en talloze mogelijkheden om te netwerken.

Het thema van de conferentie dit jaar is: ‘Data. Changes. Everything.’. Dit verwijst naar de transformerende kracht van data-analyse en is in het hele programma doorgevoerd. Thema's en trends die worden behandeld zijn:

• Internet of Things en sensordata

• Strategieën en frameworks om geld te verdienen met data

• Realtime, advanced en predictive analytics

• Cloud computing en cloud-based analytics

• Cybersecurity, privacy, en governance

• Teradata en Teradata Aster technologie en flexibele implementatie-opties

Het evenement trekt deelnemers uit bedrijven in elke branche. Teradata-partners die exposeren in de Expo Hall, zijn onder andere de diamanten en platina evenementsponsors Alation, Cloudera, Fuzzy Logix, HPE Security-Data Security, MicroStrategy, NetApp, Protegrity, SAS, ThoughtSpot en WhereScape. Daarnaast worden een aantal Teradata-partners en -klanten erkend voor hun uitstekende prestaties tijdens de jaarlijkse EPIC Awards ceremonie op maandagavond.

“Data gaat echt alles veranderen. Leiders in alle bedrijfstakken zijn datastrategieën aan het ontwikkelen, en CIO's verscherpen hun focus op ROI. Dit evenement is een microkosmos van wereldwijde verandering, met trends en best practices voor analytics,” zegt Cynthia Czabala, voorzitter van de 2016 PARTNERS stuurgroep en vice-president enterprise information solutions, global technology van de Intercontinental Hotels Group. “De line-up van sprekers en sessies van de conferentie zijn dit jaar echt indrukwekkend. De bezoekers zullen er zeker door geïnspireerd worden.”

“De Teradata PARTNERS Conference is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor data en analytics professionals in Noord-Amerika, deels omdat hij wordt georganiseerd door onze klanten en voor onze klanten,” zegt Bob Fair, Chief Operating Officer van Teradata. “De conferentie brengt specialisten uit het bedrijfsleven, IT en open source big data, marktconsultants, en Teradata-experts bij elkaar die een gemeenschappelijke band hebben, namelijk het gebruik van data en analytics om zakelijke resultaten te beïnvloeden.”

Conferentiebezoekers kunnen inspirerende keynotes bijwonen van wereldberoemde denkers en trendsetters tijdens de algemene sessies op maandag en woensdag.

Katie Linendoll, Emmy-winnaar, tv-persoonlijkheid en tech-expert, zal de algemene sessies inleiden. Linendoll is een boeiende spreker en verslaggever voor NBC's Today Show, CNN en Fox News. Naast het verzorgen van moderatie en commentaar tijdens de algemene sessies zal Linendoll ook een gast-nieuwslezer zijn van de live nieuwsdienst, waar ze haar inzichten zal delen en interviews zal afnemen.


David Eagleman, schrijver en gastheer van de internationale zes-urige tv-serie The Brain met David Eagleman is keynote spreker tijdens de algemene sessie op maandag. Hij is een New York Times bestsellerauteur en een neurowetenschapper aan het Baylor College of Medicine, waar hij het Laboratorium for Perception and Action leidt evenals het Initiative on Neuroscience and Law.

De keynote op woensdag wordt verzorgd door New York Times bestsellerauteur Jeremy Gutsche. Gutsche is een prijswinnende innovatie-expert en de CEO van Trend Hunter - 's werelds nummer één trends- en innovatiewebsite.  

Tijdens de algemene sessie zullen ook Teradata-executives presenteren, waaronder CEO Victor Lund en Oliver Ratzesberger, directeur van Teradata Labs.


De breakout-sessies tijdens de conferentie worden geleid door data-innovators uit de hele wereld die werkzaam zijn bij diverse organisaties, waaronder Blizzard Entertainment, Blue Cross & Blue Shield of Tennessee, eBay, Enterprise Holdings, InterContinental Hotels, LinkedIn en Siemens.

Met een live-gestreamde virtuele conferentie wordt de Teradata PARTNERS-ervaring naar een nog breder wereldwijd publiek verspreid met behulp van 3D-technologie voor sociale interactie. Geregistreerde deelnemers voor de onsite conferentie ontvangen ook twee virtuele conferentiepassen. Virtuele passen kunnen apart aangeschaft worden.

DataKind en Teradata Cares leiden ‘Project Accelerator’ waarbij non-profitorganisaties geholpen worden bij het starten van hun datawetenschappelijke initiatieven. Deze brainstormsessies helpen organisaties om hun eerste stappen te zetten naar een succesvol datawetenschappelijk project. Dit wordt gedaan door ze deel te laten nemen aan een rondetafelgesprek met datascience-experts, die hen waardevolle adviezen kunnen geven. De organisatoren nodigen sociaal bewuste analisten, statistici, datawetenschappers, programmeurs en ontwerpers uit om zaterdag 10 september deel te nemen aan dit project.

Op de conferentie zal Teradata ook een aantal belangrijke producten en diensten aakondigingen  Teradata deed in 2016 al eerder interessante aankondigingen. Degenen die zich inschrijven voor PARTNERS zullen als eerste te weten komen welke nieuwe innovaties eraan komen. De organisatoren roepen big data analytics visionairs, marketeers en managers op om naar het event te komen en te leren.

Relevante nieuwslinks

Registratie Teradata PARTNERS Conference

Executive Forum, powered by Forbes

 

Over Teradata

Teradata (NYSE: TDC) helpt bedrijven wereldwijd om meer waarde uit hun data te halen dan ieder ander bedrijf. Teradata’s toonaangevende portfolio van oplossingen en diensten in big data analytics, helpt organisaties om met data een duurzaam concurrentievoordeel te behalen. Voor meer informatie: teradata.nl.

Media Kit Learn More
Contact us Learn More
About Teradata Learn More